От началото на войната  хиляди изселници от Украйна и Русия

...
От началото на войната  хиляди изселници от Украйна и Русия
Коментари Харесай

Войната в Украйна доведе до увеличение на цените на наемите в Белград

От началото на войната  хиляди изселници от Украйна и Русия откриха своя  нов дом в Белград. Поради това на пазара  на недвижима благосъстоятелност в сръбската столица се стигна до огромно търсене и цените на наемите за къс период скочиха с по няколкостотин евро, оповестява белградският вестник " Данас ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5669
Експертът по недвижима собственост  Кача Лазаревич съобщи, че  откакто стартира тази война са пристигнали доста хора от Русия и от Украйна с искане да наемат жилища.

Хората, които идват тук, идват най-вече с кеш, нямат пари в сметки, съобщи Лазаревич за телевизия N1, отбелязвайки, че хората се тормозят докога ще са толкоз високи цените на недвижимата благосъстоятелност.

Това е огромен проблем за нашите хора, за младите, които ще дойдат в Белград, с цел да учат или за тези, които стартират собствен фамилен или частен бизнес. Наем от 300 евро значи най-малко още 100 евро за други разноски, тъй че би трябвало да имате заплата от 1000 евро, с цел да платите всичко това, показва експертката.

Тя означи, че още при новината в медиите, че идват изселници притежателите на жилища са вдигнали цените на наемите със 100 - 200 евро, когато става дума за дребни жилища, а някои напряко са удвоили цените. Увеличаването на цените за наем на жилища в Белград като последица от преселването на все по-голям брой руснаци в Сърбия поради глобите, които бяха въведени на Русия, провокира полемика  в обществените мрежи за ограниченията, които страната би могла да предприеме за регулация на пазара, отбелязва вестник " Данас ".

Някои от гражданите споменават концепцията за въвеждане на визи за съветските жители в Сърбия, с цел да се понижи тяхното въздействие, само че други, които се застъпват за свободния пазар, остро се обявяват на намесата на страната, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР